Mellommåltid hacks!

inspartum akademi
mars 24, 2021
Bilde1.jpg

Noen ganger kan livet som gruppeinstruktør være hektisk. Spesielt om man har flere timer på rad og ikke har muligheten til å fylle på med skikkelig energi mellom timene. Det kan være flere årsaker til at man kan ha behov for et lite mellommåltid i løpet av en dag. Det kan blant annet være fordi man har for lite tid mellom gruppetimene, man ikke er sulten om morgenen, man drar rett fra jobb til treningssenteret eller fordi man ikke ønsker å ha middagen i halsen under ei kondisjonsøkt. «Trust me», det er flere ganger jeg har angra på at jeg ikke ventet med den thaigryta jeg så absolutt skulle ha i meg rett før gruppetimen

I slike situasjoner kan det lønne seg med et mellommåltid- enten for å slukke den verste sultfølelsen eller for å unngå at man raper thaigryte en hel gruppetime. Å være sulten eller for mett er altså ingen «bra deal» når man skal prestere som instruktør, og kanskje har du allerede kjent deg igjen i et eller flere av eksemplene mine? For meg har mellommåltider blitt en livredder i hverdagen. Nå er det sjeldent jeg går hjemmefra uten et eller annet påfyll i treningsbagen. I dette blogginnlegget ønsker jeg å dele mine beste tips til raske og næringsrike mellommåltider med deg + en oppskrift jeg anbefaler deg å teste!

Frukt og nøttepose
Enkelt og greit! Frukt, for eksempel eple eller banan, gir godt med karbohydrater, fiber og vitaminer som er perfekt før en treningsøkt. Nøtter gir gode fettsyrer og proteiner, og er i mine øyne den perfekte «brannslukkeren» når man kjenner seg småsulten.

Hack: Jeg bruker å kjøpe inn en stor pose med nøtter og tørket frukt som jeg enten har liggende i baggen min, på ansattkjøkkenet eller i skapet mitt i ansattgarderoben. Den lette tilgangen og påfyll fra nøtteposen før, under og/eller etter en slitsom arbeidsdag har vært noe jeg har takka meg selv for mange ganger.

photo-1537817347545-6cbc2fd55943.jpg

Smoothie eller sjokomelk
Noen ganger kan det føles lettere å drikke energi enn å spise den. Smoothie du lager selv eller kjøper på butikken kan være perfekt når du trenger «ett eller annet». Her er sjokomelk også en favoritt hos meg!

Hack: Ansattkjøleskap på jobben? Kjøp inn en stor kartong vanlig melk eller sjokomelk som du kan ta et glass av ved behov. Psst …Husk å skriv navn på kartongen! Sjokomelk er en favoritt for de fleste som jobber på treningssenteret 😉

Knekkebrød eller lompe med proteinrikt pålegg
Jeg synes det er kjekt å ha en matboks med knekkebrød i treningsbagen. Som pålegg har jeg som regel en tubeost liggende. Tubeosten tar lite plass og krever ikke kniv til å smøre på!

Hack: Er jeg på butikken blir det fort lomper, tubeost og knaskegulrøtter. Gulrøttene bruker jeg som «pølse» i lompen som sammen med osten gir en mer smakfull og «spennende» opplevelse. En kollega av meg kjøper ofte et rundstykke og en banan på butikken. Han putter bare bananen i rundstykket og voilà - et karbohydratrikt og raskt påfyll.

Grønnsaksstaver og hummus
Jeg må innrømme at jeg fikk noen morsomme blikk da jeg dro frem hummus-boksen min på treningssenteret for første gang. Likevel er det flere ansatte som har dukket opp med samme variant senere, rett og slett fordi det er superdigg og metter godt!

Hack: En dag i uka kutter jeg gjerne store mengder gulrot-, agurk-, og paprika-staver, samt lager en solid dose hummus eller annen dip. Dette lar jeg ligge i kjøleskapet som jeg dag for dag fyller mellommåltids-matpakka mi med. Tidsbesparende!

Bilde2.png

Yoghurt-varianter
Yoghurt og andre meieriprodukter som mellommåltidsalternativer har virkelig eksplodert de siste årene. Altså makan så mange porsjonsvarianter det finns i meierihyllene om dagen! Her kan man velge blant god morgen yoghurt, skyr, grøt, proteinpudding, cottagecheese osv.

Hack: Sammen med en frukt eller en neve nøtter er dette det perfekte mellommåltid. Her får du i deg proteiner fra yoghurten, karbohydrat fra frukten og sunne fettsyrer fra nøttene!

Protein eller energibar
Har du skikkelig dårlig tid og ønsker deg noe enkelt og søtt kan en protein-, eller energibar være midt i blinken. Disse finner du gjerne i shop’en på treningssenteret ditt, i dagligvaren eller hos en bensinstasjon. Det finnes også masse oppskrifter på nett om du ønsker å lage dine egne!

Hack: Om du finner en bar du liker kan den være ganske digg sammen med en kopp kaffe (om du har tid)! Det er ikke helt det samme som sjokolade, men enkel og god hverdagskos <3

Eggemuffins
«Eggmuffins» eller omelett i muffinsform har jeg blitt veldig glad i. Disse lager jeg gjerne kvelden før jeg skal på farta slik at jeg sørger for et næringsrikt påfyll i løpet av dagen. Disse kan du fylle med akkurat hva du vil. De holder 3-4 dager i kjøleskapet.

Oppskrift på eggemuffins, 6-8 stk
Eggbase:

 • 5 egg

 • 2 ss mager eller vanlig kesam (Her kan noen SS melk også brukes. Kokosmelk funker om du ønsker melkefri variant)

 • Krydder (Jeg bruker ofte salt, pepper, aromat, og hvitløk)

 • 0,5 ts bakepulver

 Eksempel på fyll:

 • Grønnsaker (Jeg bruker ofte brokkolibuketter, soltørket tomat, hakket paprika, vårløk, og/eller spinat)

 • Kjøtt eller vegetaralternativ proteinkilde (Jeg bruker ofte kyllingpålegg/salatkylling, kikerter eller spekeskinke)

 • Ost (Her kan fetaost eller vanlig revet ost som topping være skikkelig digg!)

Mitt favorittfyll: Spekeskinke, fetaost med soltørket tomat, spinat og brokkoli.

Fremgangsmåte:

 1. Spray silikon eller muffinsformer (alt ettersom hva du har)
 2. Visp sammen eggebasen i egen bolle
 3. Fordel fyllet i de ulike formene
 4. Hell over eggeblandingen til formene er nesten fulle og bruk en liten skje til å røre litt rundt i hver muffinsform
 5. Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 20-25 minutter alt ettersom hvor store muffinsene er
 6. La de avkjøle seg og få satt seg skikkelig før du nyter eller setter de i kjøleskapet 🙂
Low-Carb-Egg-Muffins-with-Leftover-Ingredients-.jpg

Med det sier jeg tusen takk for at du tok deg tid til å lese innlegget! Kanskje ble du inspirert til å teste ut en eller flere mellommåltid hacks? Jeg håper i alle fall det, for er det en ting som er sikkert er det at det er skikkelig surt å gå tom for «bensin» i løpet av en gruppetime ... Både for deg som gruppeinstruktør, men også for medlemmene som er avhengige av at du er påskrudd og gir gass!

Ønsker deg en strålende og næringsrik uke!

Gruppetreningsklem,

Karianne Solberg
inspartum akademi

Del dette innlegget
inspartum-akademi-logo
inspartum engasjerer og utdanner instruktører innen gruppetrening til selv å skape nye, unike treningsopplevelser, som igjen kan inspirere til nytt engasjement og treningsglede i befolkningen.

© 2024 inspartum – inspirasjon til å skape.
Ved å bruke denne nettsiden aksepterer du vår bruk av «cookies». Vi bruker «cookies» for å tilby deg en god opplevelse og hjelpe nettsiden med å fungere bedre. Les mer om vår «cookie policy» her.
cartcrossmenuchevron-down